Nov 7, 2010

ทอดมันกุ้ง(FRIED SHRIMP)

ทอดมันกุ้ง (FRIED SHRIMP)
วีธีทำทอดมันกุ้งที่กรอบนอก นุ่มใน รสชาตอร่อยและง่ายต่อการจัดเตรียม ดังนี้
เครื่องปรุง

1.กุ้งสด 400 กรัม
2.หมูสับ 100 กรัม
3.เกลือ ½ ช้อนชา

4.น้ำตาลทราย 2 ช้อนชา
5.เกล็ดขนมปังป่น ¾ ถ้วย
6.น้ำมันสำหรับทอด 1 ถ้วย
7.พริกไทยป่น 1/2 ช้อนชา 
วิธีทำ
1. ปลอกเปลือกกุ้ง ผ่าหลัง ดึงเส้นดำออก แล้วนำไปปั่นรวมกับหมูสับให้เข้ากันดี
2. นำส่วนผสมที่ได้ใส่ในชามผสมใบใหญ่ ปรุงรสรุงต่างๆ คือ เกลือ พริกไทยป่น และน้ำตาลทราย

3. ใช้มือนวดให้ส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันจนเหนียวดี
4. เทเกล็ดขนมปังใส่จาน นำส่วนผสมประมาณ 3 ช้อนโต๊ะมาปั้นเป็นแผ่นกลม (เอาน้ำแตะมือ เพื่อช่วยให้ไม่ติดมือเวลาปั้น) แล้วนำไปคลุกเกล็ดขนมปังป่นให้ทั่วทั้งสองด้าน พักไว้
5. เปิดเตาที่ไฟปานกลาง ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันลงไป รอจนน้ำมันร้อน นำกุ้งปั้นที่คลุกเกล็ดขนมปังไว้แล้วใส่ลงไป ทอดแต่ละด้านจนสุกดี ตักขึ้นพักไว้บนกระดาษซับน้ำมัน
6. จัดทอดมันกุ้งใส่จานที่ตกแต่งด้วยมะเขือเทศฝาน เสิร์ฟพร้อมน้ำจิ้มบ๊วย


Fried shrimp

How to fry shrimp, crispy outside, soft in taste, nations, delicious and easy to prepare.
Ingredients.
Prawns 400 gm.
100 grams of minced pork.
½ teaspoon salt.
½ teaspoon ground pepper.
Sugar 2 tsp.
Breadcrumb powder ¾ cup
Oil for frying 1 cup
How do
1. Sleeve cut shrimp shells after pulling out black line then spun with minced pork together well.
2. The mixture was put in large bowl of mixed leaves. A cook is different Srnuong salt, pepper and sugar.
3. The hand massage all the ingredients together well until sticky.
4. Pour breadcrumb dish. About 3 tablespoons of mixture to mold a disc (Hand out and touch the water. To help no hands at making), then knead bread flake powder over both sides and set aside.
5. Preheat a medium heat add oil to the wok. Wait until the hot oil. Mix the shrimp, making the breadcrumb already entered. Fry each side until well-done Set aside on a paper plate of oil.
6. Fried shrimp arranged on a plate decorated with sliced tomatoes. Served with plum sauce.