Aug 5, 2010

ผัดไทย pudthai

ผัดไทย  PUD THAI
รับประทานได้ทั่วประเทศไทย โดยส่วนมากจะนิยมกินกันในภาคกลาง นอกจากนี้ยังมีร้านอาหารไทผัดไทย เป็นอาหารไทยที่สามารถหายในต่างประเทศที่มีการทำผัดไทยขาย
ส่วนผสม

1.เส้นก๋วยเตี่ยวเส้นเล็ก    100  กรัม
2.ใข่ไก่   1  ฟอง
3.ผักกุ้ยช่าย  
4.ถั่วงอก
5.หัวไชโป๊วสับ  1  ช้อน
6.เต้าหู้เหลือง  20 กรัม
7.ถั่วลิสงคั่ว  1  ช้อน     8.กุ้งแห้ง  2 ช้อน
วิธีปรุง
นำเส้นกวยเตี่ยวเส้นเล็กมาผัดโดยใช้ไฟแรงกับ ไข่ กุ้ยช่าย ถั่วงอก หัวไชโป๊วสับ เต้าหู้เหลือง ถั่วลิสงคั่ว กุ้งแห้ง ปรุงรสด้วยพริก น้ำปลา และน้ำตาล และเสิร์ฟพร้อมกับมะนาว กุ้ยช่าย ถั่วงอกสด และหัวปลี เป็นเครื่องเคียง ร้านผัดไทยบางแห่งจะใส่เนื้อหมูลงไปด้วย บางที่อาจจะใช้เส้นจันท์ซึ่งเหนียวกว่าเส้นเล็ก เรียกว่า "ผัดไทยเส้นจันท์" เส้นที่นิยมนำมาทำผัดไทยอีกอย่างคือ วุ้นเส้น เรียกว่า "วุ้นเส้นผัดไทย" ส่วนเส้นชนิดอื่นไม่นิยมนำมาใช้ บางที่อาจจะผัดโดยนำส่วนผสมทุกอย่างผัดให้เข้ากัน แล้วนำไข่เจียวมาห่อผัดไทยทีหลัง เรียกว่า "ผัดไทยห่อไข่" หรือบางที่อาจจะใส่กุ้งสดแทนกุ้งแห้ง เรียกว่า "ผัดไทยกุ้งสด" นอกจากนั้นเครื่องปรุงวัตถุดิบ บางส่วนอาจแตกต่างไปตามพื้นที่ และความสะดวก เช่น ที่จังหวัดสุโขทัย เครื่องผัดไทย จะคล้ายกับ ก๋วยเตี๋ยวสุโขทัย คือมีถั่วฝักยาวหั่นแฉลบใส่ลงไปแทนถั่วงอก และปรุงรสชาติเปรี้ยวเค็ม     

PUMTHAI                                                                                                                                                                 Eaten throughout Thailand The most popular mesh in the central region. There is also a Tai restaurant Pad Thai. Thai food can be lost in a foreign country that has made Pad Thai sales.
Ingredient
1. Line line Kuai Tiew small 100 grams.                 
2. Khai a chicken egg
3. Pak Kui Cha Â.
4. Sprout.
5. Head chopped radish 1 tsp.
6. Tofu Yellow 20 grams.
7. Roasted peanuts 1 tsp 8. Dried shrimp 2 tsp.
How to cook.
The line Guai Tiew line small to fry with high heat with eggs Kui Cha  bean sprouts, radish that chopped tofu, yellow bean, roasted dried shrimp seasoned with chili sauce and sugar and served with lemon Kui Cha  bean sprouts and fresh banana blossom a side. Pad Thai restaurant will add some pork to go with Some lines may be used to Chan over the sticky little line called "Pad Thai Chan line" line used to make popular Thai fried noodle is also known as "Noodles Pad Thai, the other not popular line used. Some may be fried with fried all ingredients together. Then the egg came wrapped Pad Thai later called "Pad Thai Egg Wrap" or something that could be put shrimp instead of dried shrimp called "Pad Thai Prawns" In addition, raw ingredients. Some vary by location and convenient as Sukhothai province. Machine is similar to Pad Thai Noodle. Cut the bean is inserted into ricochet instead bean sprouts Cook sweet and spicy flavors seasoned already.





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.