Aug 13, 2010

ผัดเปรี้ยวหวานPAD PRIEW WAN

  ผัดเปรี้ยวหวาน PAD PRIEW WAN
                                                                                                                                                               ส่วนผสมผัดเปรี้ยวหวานหมูสับ

1.น้ำมัน 2 ช้อนโต๊ะ
2.กระเทียมสับ 4-5 กลีบ
3.หมูสับ 1 กิโลกรัม
4.น้ำปลา
5.น้ำตาลทรายแดง
6.น้ำมันหอย นิดนึง
7.ซอสมะเขือเทศ
8.แป้งข้าวโพด+น้ำ
9.น้ำส้มสายชู ประมาณ 2 ช้อนโต๊ะ
10.แตงกวาหั่นขวาง หนานิดนึง
11.มะเขือเทศ 3-4 ลูก หั่นตามยาว
12.หอมหัวใหญ่ 1/2 หัว หั่นตามยาว
13ต้นหอมหั่นท่อน 2-3 ต้น

วิธีทำอาหาร ผัดเปรี้ยวหวานหมูสับ

-เปิดไฟ เจียวน้ำมัน กระเทียม ตามด้วยหมูสับจนสุก

-ปรุงรสด้วยเครื่องทั้งหลายตามชอบ ซอสมะเขือเทศ

-เมื่อปรุงได้ที่แล้วก็ใส่แตงกวา ผัดประมาณ 1 นาทีก็ใส่หัวหอมใหญ่

อีก 1 นาทีก็ใส่มะเขือเทศ ปิดไฟได้เลย แล้วเอาต้นหอมหั่นโรยลงไป คลุกให้เข้ากันสักครั้งสองครั้ง ตักออกกินได้เลย

Fried sweet and sour

Fried sweet and sour pork mixture.
1. Oil 2 tbsp.
2. 4-5 cloves garlic, minced.
3. Pork Chop 1 kg
4. Fish.
5. Granulated sugar
6. Oyster a little steam
7. Ketchup
8. Cornflour + water
9. About 2 tablespoons of vinegar.
10. Cucumber, cut across a little thick steam
11. Tomatoes, cut lengthwise 3-4 children.
12. Onion 1 / 2 head sliced lengthwise
13 sliced onion pieces from 2-3.
How to cook sweet and sour fried pork chop
- Open fire, followed by garlic oil, fry pork until done.
- Season to taste with a machine all ketchup
- When cooking at then add cucumber, about 1 minute add fried onions.
- A one minute add tomatoes and then took it off the onion, sprinkle chopped down. Mix the two together once again. Put out to eat it.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.