Aug 5, 2010

แกงพะแนง(PANANG CURRY)

แกงพะแนงเนื้อ

วันนี้ขอเสนออาหารที่อร่อยและเป็นที่นิยมของชชาวไทยและชาวต่างประเทศนั่นคือ "แกงพะแนงเนื้อ"
                                               ส่วนผสม
1.เนื้อวัว 400 กรัม (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ)

2.น้ำพริกแกงพะแนง 2 ช้อนโต๊ะ
3.น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ
4.กะทิ 150 กรัม
5.น้ำตาลปี๊บ 2 ช้อนโต๊ะ
6.น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
7.ใบโหระพา 10 ใบ
8.พริกชี้ฟ้า 2 เม็ด (หั่นตามแนวขวาง)
9.ใบมะกรูด 3 ใบ (ซอยละิีเอียด)
วิธีทำทีละขั้นตอน

1. นำเครื่องแกงไปผัดกับน้ำมันประมาณ 1 นาที จากนั้นจึงใส่กระทิลงไปและต้มต่อไปจนเดือด
2. ใส่เนื้อวัว แล้วจึงปรุงรสด้วยน้ำตาลและน้ำปลา
3. เมื่อเนื้อสุกดีแล้ว จึงใส่ใบโหระพา, พริกและใบมะกรูด คนต่อไปอีกสักพัก ตักใส่ถ้วยและเสิรฟพร้อมข้าวสวยร้อนๆ                                                                                                                 

Beef Panang Curry.

Today's offers delicious food and popular ª Thais and foreigners that is. "Panang beef curry.

Ingredient
1. 400 grams of beef (cut into pieces).
2. Curry paste 2 tbsp.
3. Vegetable oil 2 tbsp.
4. Coconut milk 150 gm.
5. Palm sugar 2 tbsp.
6. Fish Sauce 2 tbsp.
7. 10 basil leaves.
8. Paprika 2 piece (cut along the cross).
9. 3 kaffir lime leaves (Soi Eaie minuscule).
How to do step by step.
1. The spices and oil to fry about 1 minute, then put down and Kra Thing Boil until boiling.
2. Add beef, then season with sugar and fish sauce
3. When the cooked meat. Then add basil, chilli and kaffir lime leaves. The next few minutes more. Put a bowl and search à ¿with steamed rice.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.